ONS VERHAAL

Purus werkt effectief, schakelt snel en levert brandschoon op; wij halen er uit wat er in zit!

Purus is in 2003 ontstaan vanuit een diepe overtuiging om onze klanten snel en pragmatisch van dienst te zijn en altijd het eindresultaat voor ogen te houden. Veilige en vooral schone leidingen zonder Legionella en frisse luchtkanalen. Lange tijd was onze slogan dan ook: We halen er uit wat er in zit.

WAAROM?

De  drinkwaterwet stelt strikte eisen aan het  beheer van (collectieve) watervoorzieningen. Adviesorganisaties stellen risicobeheersplannen op en daaruit komen acties. Zoals het periodiek controleren van keerkleppen, het met regelmaat spoelen van leidingen en bij bacteriologische problemen (veelal legionella verontreinigingen) moet een installatie worden gereinigd. En exact dit is waar Purus specialist in is. Wij reinigen en onderhouden water- en luchtinstallaties.

WAT DOEN WE CONCREET?

Elk waterleidingsysteem kent zijn eigen problematiek en kansen. Onze activiteiten doorlopen de hele levenscycli. Zo controleren we de keerkleppen, spoelen we niet gebruikte tappunten, reinigen en desinfecteren we waterleidingen ter voorkoming van Legionella verontreinigingen, “spuien” we boilers en verzorgen we technische aanpassingen aan waterinstallaties.

Reiniging en desinfectie luchtinstallaties

Vanuit ons specialisme in het reinigen van waterleidingen hebben we onze dienstverleningen jaren geleden uitgebreid naar het reinigen van luchtbehandelingskanalen en het desinfecteren van ruimtes. De aandacht en nadruk op hygiëne neemt steeds verder toe en mensen willen wonen, werken en verblijven in schone ruimtes en daarbij geldt het periodiek reinigen van luchtbehandelingskanalen als must have. Ook verzorgen we het desinfecteren, middels dry mist, van ruimtes die bijvoorbeeld een virusbesmetting hebben opgelopen, bijvoorbeeld Covid-19.

HOE DOEN WE DIT?

Vanuit ons kantoor in Ouderkerk aan den IJssel werken wij landelijk. Vanzelfsprekend beschikken wij over de vereiste certificeringen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en procesmanagement. Op het gebied van onze reinigingsactiviteiten werken wij uitsluitend met goedgekeurde middelen. Wij beschikken over:

We zijn gewend om snel te schakelen, ook in het geval van calamiteiten of spoedwerkzaamheden zijn we inzetbaar en zo kunnen we de overlast van bijvoorbeeld het afschalen van de drinkwatervoorziening tot een minimum beperken.

PURUS ALS ONDERDEEL VAN SANSIDOR

Purus is in 2018 onderdeel geworden van Sansidor. Sansidor is een sterk groeiend TIC netwerk met activiteiten binnen de werkgebieden water, brand, lucht, gebouwinspecties, infectiepreventie en asbest. Sansidor werkt als “moeder organisatie” voor Purus waarbij de merken onder Sansidor een sterke, eigen identiteit en aanpak houden en ondersteuning in de bedrijfsvoering vanuit Sansidor wordt geboden.

De klant werkt met Purus maar ervaart de ondersteuning van de Sansidor organisatie er achter. Een ambitieuze organisatie waarbij groei voornamelijk wordt gerealiseerd middels overnames. Zo kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en onze collega’s een beter toekomstperspectief bieden. Klik op onderstaande button om de website van Sansidor te bezoeken.

Een greep uit onze klanten

Onderstaand een kleine selectie uit de opdrachtgevers waar we voor mogen werken.