Reinigen luchtbehandelingskast en onderdelen

Reinigen luchtbehandelingskast | Veel gezondheidsklachten bij medewerkers, zoals hoofdpijn, lusteloosheid, concentratie verlies, irritatie van de huid, ogen en luchtwegen, vinden hun oorsprong vaak in een microbiologisch (schimmels, bacteriën en gisten) verontreinigde luchtbehandelingskasten. Luchtbehandelingskasten worden ook wel de longen van een gebouw genoemd en zijn essentieel voor een frisse en hygiënische luchtkwaliteit binnen een gebouw.

Periodiek onderhoud aan luchtbehandelingskasten en luchtkanalen vergroot de effectiviteit van uw filters en zorgt voor optimale hygiëne in uw bedrijf en werkomgeving. De experts van Purus zorgen dat uw luchtbehandelingskasten en luchtkanalen hygiënisch zijn en daardoor optimaal kunnen functioneren.

Reinigen luchtbehandelingskast

Werkzaamheden

Vervuilde en vochtige buitenlucht zorgt ervoor dat luchtbehandelingskasten aangetast worden. Dit komt met name door corrosie en bacteriën. De capaciteit en het rendement van uw luchtbehandelingskast gaan hierdoor achteruit. Een luchtbehandelingskast dient daarom periodiek grondig te worden gereinigd om een voedingsbodem voor micro-organismen te voorkomen. Tevens zullen de luchtkanalen, in combinatie met een periodieke filtervervanging, minder snel vervuilen. Dit alles draagt bij aan een gezonde en hygiënische luchtkwaliteit.

Onze medewerkers verwijderen bij aanvang van de werkzaamheden de aanzuigfilters en reinigen de LBK “conventioneel” om de grofste visuele verontreiniging te verwijderen. Aansluitend zal de LBK door middel van stoom (>120°C) gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Door gebruik te maken van stoom worden tevens het warmtewiel en verwarmings- en koelbatterijen diep gereinigd. De door Purus gehanteerde werkwijze is milieuvriendelijk en zeer doeltreffend. U dient rekening te houden met het feit dat de LBK(‘s) gedurende onze werkzaamheden buiten bedrijf gesteld moeten worden. De werkzaamheden kunnen ook buiten kantooruren worden uitgevoerd. In samenspraak met de opdrachtgever wordt een tijdstip bepaald voor aanvang van de reiniging.

Offerte aanvragen reinigen luchtbehandelingskast

Alle werkzaamheden met betrekking tot reinigen luchtbehandelingskast worden uitgevoerd conform ons VCA* systeem, en gebruikmakend van Kiwa-Ata gecertificeerde producten. Middels het contactformulier kunt u meer informatie aanvragen of vrijblijvend een offerte aanvragen.